2 Октомври 2016
34534
Снимков материал: pixabay.com
Много хора искат да си отглеждат зеленчуци и билки у дома , но не знаят как да го направят. Домашно отгледаната храна има много предимства - няма ГМО, знаете, че винаги е прясна, а освен това някои от зеленчуците изглеждат много красиво в саксия...
Предлагаме на вашето внимание селекция от зеленчуци и билки, които могат значително да спестят от бюджета ви . Трябва да ги купите веднъж, но покълнат ли, растат на перваза на прозореца дълго време!
Какво може да се отглежда в домашни условия
- Чесън
Чесънът расте достатъчно добре в чаша с вода. Неговите кълнове са много нежни за небцето, чудесни за салати и сосове.
- Див лук
Изрежете перата на лука и сложете корените в чаша с вода. Те ще покълнат, ако са в добре осветена стая.
- Босилек
Поставете стрък босилек с дължина 3-4 см в чаша с вода на пряка слънчева светлина. Когато стеблата израстат около два пъти, можете да ги прехвърлите в почва.
- Бок Чой (китайско зеле)
Коренът на растението се поставя в добре осветена стая във вода. След 7-14 дни можете да го пресадите в саксия. Там то започва да расте по-бързо и много скоро ще ви зарадва с пресни грудки.
- Целина
Отрежете грудката целина, сложете я в чиния с вода и поставете на слънце. Когато в средата на основата листата започнат да покълват, целината може да бъде пресадена.
- Маруля/салата
Дръжте салатата няколко дни във вода, така чеводата да покрива само половината от растението. Когато се появят нови листа, тя може да бъде пресадена в почва.
- Кориандър
Може да отгледате издънките на кориандъра във вода. След това го пресадете в почва и той ще ви зарадва не само с добър вкус, но също така и с чудесна визия.
С тази мини-оранжерия пресните зеленчуци и билки ще ви бъдат винаги под ръка - целогодишно!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари