Тази рецепта за ябълков сладкиш е от категорията "изпитани" и е една от най-популярните в Интернет тази есен! Приготвянето на този фин ябълков сладкиш ще отнеме минути, а миризмата ще изпълни дома ви по време на печенето! Определено си заслужава да го опитате:
Фин ябълков сладкиш
Продукти:
3 яйца
150 г захар
1 пакетче ванилова захар
125 г натурално кисело мляко
70 мл слънчогледово олио
1 супена лъжица лимонов сок
230 г обикновено брашно
1 пакетче бакпулвер
щипка сол
2 големи или 3 малки ябълки
Няколко парченца масло и захар - за поръсване
По избор:
смляна канела
Приготвяне:
Сложете яйцата в купа, добавете обикновена и ванилова захар и разбийте с бъркалка.
Добавете кисело мляко, олио и лимонов сок. Разбъркайте отново добре.
Сега смесете брашното с бакпулвера и солта.
Добавете в яйчената смес и бъркайте, докато се получи гладко и твърдо тесто.
Измийте ябълките, отстранете семената и ги нарежете на тънки филийки.
Намажете формата с масло и поръсете с брашно.
След това изсипете приготвеното тесто в него и добавете нарязаните ябълки.
Накрая поръсете отгоре с обикновена захар и поставете парчетата масло, за да започнете карамелизиране на ябълките по време на печене.
Съвет: Можете да поръсите със смляна канела.
Поставете в предварително загрята фурна и печете на 170 ° C за около 45 минути.
Страшно вкусно е!