Поне през седмица пека лук във фурната - научих и приятелките си! Не, не го ядем всеки ден, но лекувам с него дори и...

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Поне през седмица пека лук във фурната - научих и приятелките си! Не, не го ядем всеки ден, но лекувам с него дори и...
1103253
Снимков материал: pixabay.com
Поне през седмица пека лук във фурната - научих и приятелките си! Не, не го ядем всеки ден, но лекувам с него дори и...

Лукът има силен антибактериален ефект - всички го знаем. Пресен сок от лук с мед лекува бронхит и пневмония, облекчава кашлицата. Пакетче с настърган лук помага при болки в ушите и дори може да се намали температурата на тялото, ако го наложим на краката си. 

Но малцина знаят, че лукът е полезен не само пресен, но и печен лук. Топлинната обработка не го лишава от полезните свойства, дори напротив!

Печен лукпечен лук

  1. Печеният лук ще ви помогне да се справите с язви и дълго незарастващи рани! Необходимо е да изпечете лука с кожата и да го наложите на възпалено място, докато се почувствате по-добре.
  2. Използвайте печен лук при лечение на циреи. Правете топла лапа с лук върху проблемните зони в продължение на 20 минути на ден. Много скоро циреят ще изчезне!
  3. Благодарение на печения лук могат да се лекуват дори хемороиди! Лучените компреси имат дезинфекционни свойства и помагат за регенериране на кожните тъкани по-бързо.
  4. Консумирането на печен лук е препоръчително за всички, които имат проблеми с кръвосъсирването. След сърдечен удар или инсулт се препоръчва да се яде печен лук всеки ден!
  5. Важно е да се въведе приготвеният по този начин лук в менюто на хората, страдащи от диабет или изпитващи резки скокове в нивата на кръвната захар. Може да го хапвате като добавка към основните ястия, а можете да изкарате пълен курс на лечението и да го ядете на празен стомах всяка сутрин. Ефектът се забелязва в рамките на една седмица и всичко това благодарение на прекрасния състав на този зеленчук: сярата и желязото в черния дроб помагат за нормализиране на нивата на кръвната захар и поддържат правилното функциониране на панкреаса и черния дроб.
  6. Когато се използва, печеният лук подобрява състоянието на пациенти с хипертония и атеросклероза. Лукът помага за пречистване на кръвоносните съдове, което премахва атеросклеротичните плаки, предотвратявайки скокове на кръвното налягане. 
    Нищо чудно, че винаги съм харесвал вкуса на печения лук в разнообразие от ястия! След изпичането му от лука се изпаряват етеричните масла, които дават на пресния лук специфичния му вкус и мирис. 
  • Четейки това, сигурно и вие се замисляте да го ползвате по-често.
Опитайте, веднага ще почувствате ползите!

 

 
 
 
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft