![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
В съда, в който ще месите, пресейте брашното, добавете солта, маята и разбъркайте.
Загрейте леко млякото, добавете захарта, ванилията и яйцата и с вилица или тел леко разбийте. Добавете сместа в брашното и с миксер или на ръка омесете добре. С намазнени ръце извадете тестото, поставете в тавичката, в която ще втасва, която също сте намазнили. Покрийте със стреч-фолио и оставете в хладилника да престои 30 минути.
Докато тестото почива - на стайна температура разбийте размекнатото на стайна температура масло на пяна. Разделете на четири равни части.
Извадете тестото от хладилника и върху леко побрашнен плот разточете кора 30х45 см. Намажете кората с 1/4 от маслото. Прегънете късата страна от кората до половината, същото направете и с другата страна, след което сгънете кората точно по средата - там където се срещат двата края. Увийте така полученото тесто отново във фолио, отново върнете в хладилника да престои 30 минути, извадете, разточете го отново започвайки от по-късата страна в същата форма и размери, отново покрийте с другата четвърт от маслото и сгънете както преди. Увийте във фолио, поставете в хладилника да престои 30 минути, след което повторете същата процедура - общо четири пъти.
След като сте приключили с четвърто намазване, отново повторете процедурата със загъването на кората, разточете на кръг и изрежете с формичка кръгове - трябва да изрежете 12 кръга. В средата на всеки изрежете с по-малък предмет или форма по-малки кръгчета. Подредете ги в тавичка, застлана с хартия за печене. Върнете така оформените тестени кръгчета да пренощуват в хладилника.
На сутринта ги извадете и оставете на стайна температура да престоят около 1 час. Изпържете ги в обилно количество олио. Извадете върху салфетка да се попие излишната мазнина.
За глазурата:
Смесете всички съставки - ще получите красива бяла глазура, с която да залеете готовите понички.
Забележка:
Ако изпържите поничките в палмово масло, тестото няма да попие толкова мазнина.