Разбийте захарта с маслото, яйцата и прясното топло мляко, в което предварително сте разтворили маята. Добавете солта, прахче ванилия и започнете да добавяте брашно. Замесете меко тесто и го оставете хубаво да втаса на топло.
За крема Ванилия сложете 500 мл прясно мляко със захарта да заври. Разбийте яйцата и брашното с малко вода. Разбивайки с тел добавете към кипналото мляко. Щом клокне и се сгъсти, добавете ванилията и маслото и оставете крема да се охлади. Кремът трябва да се получи гъст.
Разточете тестото на кора с дебелина около 1 см. С помощта на лъжица разпределете по малко крем на равни разстояния върху половината кора. След това преметнете върху нея другата половина кора и с помощта на чаша изрежете поничките. Оставете ги да починат за 10 минути.
Загрейте мазнина и изпържете поничките от двете страни. Поднесете ги, поръсени с пудра захар, след като сте ги отцедили върху скара с кухненска хартия отдолу.
Понички с крем Ванилия
12 Януари 2012
43712
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари