Поотделно знаем, че са вкусни, но заедно да ги пробвате! Жестоки са! Новата рецепта за кюфтета с дробчета и картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Поотделно знаем, че са вкусни, но заедно да ги пробвате! Жестоки са! Новата рецепта за кюфтета с дробчета и картофи
Поотделно знаем, че са вкусни, но заедно да ги пробвате! Жестоки са! Новата рецепта за кюфтета с...
1031
Поотделно знаем, че са вкусни, но заедно да ги пробвате! Жестоки са! Новата рецепта за кюфтета с дробчета и картофи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кюфтета от дробчета  са рецепта, която със сигурност ще ви стане любима след първото приготвяне. Това ястие е не само вкусно и лесно за приготвяне, но и много здравословно.

Можете да добавите различни зеленчуци към основните съставки в зависимост от сезона. Например, с добавянето на тиквички се оказва особено нежно и ароматно. Това предястие е чудесно като гарнитура или като самостоятелно ястие за обяд или вечеря.

За да се подготвите ще ви трябва:
• Черен дроб 250гр
• Лук - 1 бр.
• Моркови – 1 бр.
• Чесън - 2 скилидки
• Картофи - 1 бр.
• Заквасена сметана – 2 с.л
•  Сол
• Смлян черен пипер
• Яйца - 1 бр
• Брашно 2-3 с.л

Как се готви:

Ще се радвам да чуя вашите отзиви и коментари за рецептата!

Изплакнете черния дроб обилно под студена течаща вода, след това подсушете с хартиена кърпа и нарежете на малки кубчета.

Нарежете лука на ситно, като по възможност използвайте млад зелен лук.

Настържете морковите и суровите картофи на едро ренде. В този момент можете да добавите малко настъргани тиквички за допълнителен вкус.

В дълбока купа смесете всички подготвени продукти, добавете две супени лъжици майонеза или сметана, едно яйце, сол и прясно смлян черен пипер на вкус. Прекарайте чесъна през преса за чесън и добавете към останалите съставки. Разбъркайте старателно.

Поръсете брашно върху сместа и разбъркайте добре. По възможност оставете тестото в хладилник, покрито за половин час.

Масата на черния дроб се изсипва в загрят тиган с малко масло и се запържва на умерен огън до златисто кафяво от двете страни.

Добър апетит!

Надявам се тази рецепта да донесе радост в дома ви и да подобри настроението ви

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft