Портакалопита - баница с портокал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Портакалопита - баница с портокал
Портакалопита - баница с портокал
admin
Добавена от: admin
47090
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пакет кори за баница
250 гр. кисело мляко
4 големи яйца
2 с.л. бакпулвер
сокът от 1 портокал
250 мл. зехтин
масло за намазване на съда
За сиропа:
600 мл вода
250 гр. захар
сокът от 1 портокал
нарязаната кора от 2 портокала            

Извадете корите и ги разделете, така че да поизсъхнат за няколко минути. Накъсайте ги на ивици с дебелина 2 см. (не използвайте нож!). Сложете зехтина и яйцата в голяма купа и ги разбийте добре, докато се получи кремообразна оранжева текстура. Прибавете киселото мляко, заедно с бакпулвера, и продължете с разбиването, докато се образува гладък крем. Прибавете накъсаните кори и леко омесете с ръце. Намажете тавичката, в която ще печете, с масло, а отгоре наръсете малко от нарязаната портокалова кора, изсипете тестото и запечете за 20 минути на загрята на 180 градуса фурна, докато придобие златист цвят. Междувременно пригответе сиропа - смесете продуктите за него в тенджерка и ги варете за 5 минути. Оставете готовия сладкиш да изстине. След като изстине, с лъжица го напоете със сиропа, като същевременно разпределяте портокаловата кора равномерно отгоре. Нарежете на порции и поднесете. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft