Извадете корите и ги разделете, така че да поизсъхнат за няколко минути. Накъсайте ги на ивици с дебелина 2 см. (не използвайте нож!). Сложете зехтина и яйцата в голяма купа и ги разбийте добре, докато се получи кремообразна оранжева текстура. Прибавете киселото мляко, заедно с бакпулвера, и продължете с разбиването, докато се образува гладък крем. Прибавете накъсаните кори и леко омесете с ръце. Намажете тавичката, в която ще печете, с масло, а отгоре наръсете малко от нарязаната портокалова кора, изсипете тестото и запечете за 20 минути на загрята на 180 градуса фурна, докато придобие златист цвят. Междувременно пригответе сиропа - смесете продуктите за него в тенджерка и ги варете за 5 минути. Оставете готовия сладкиш да изстине. След като изстине, с лъжица го напоете със сиропа, като същевременно разпределяте портокаловата кора равномерно отгоре. Нарежете на порции и поднесете.
Портакалопита - баница с портокал
14 Юни 2013
47090
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари