1 чаша меко масло, солено
1/2 чаша фино нарязани сушени червени боровинки
2 с.л. настъргана портокалова кора (може да използвате и 3, по желание)
1 с.л. портокалов сок
1/3 чаша едри орехи (американски), запечени и накълцани на едро
В малка купа смесете маслото, 2 с.л. нарязани боровинки, портокаловата кора и сок.
Върху равна повърхност поставете голямо парче хартия за печене (пергаментова хартия). С лъжица гребвайте от маслото и го поставяйте върху хартията, така че да се образува цилиндър с дебелина 2-2,5 см.
Прегънете единия край на хартията върху маслото и го увийте около или подпъхнете под маслената смес. С ръце загладете стените, така че да оформите равномерна дебелина на цилиндъра. Краищата на хартията усучете в противоположни посоки, за да затворите добре маслото. Замразете във фризер за 1 час.
След това отстранете хартията и оваляйте масленото пънче в останалите нарязани боровинки и орехи. Те ще залепнат по-добре, ако оставите маслото да омекне малко на стайна температура - за 15-20 минути. Увийте отново маслото в хартията и затворете краищата. Замразете за поне 4 часа. Поднесете маслото, нарязано на шайби.