Портокалов крем
22 Декември 2011
11450
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
кората на 1 малък портокал
500 мл прясно мляко
2 жълтъка
подсладител, равен на 2 с. л. захар
2 с. л. нишесте
Нишестето се размива в малка част от млякото.
Жълтъците се разбиват до побеляване, прибавя се подсладителят и се разбърква добре.
Останалото мляко се кипва с портокаловата кора и тя се изважда.
При непрекъснато бъркане постепенно се прибавят жълтъците и нишестето.
Кремът се поставя на котлон със средна температура и се бърка, докато се загрее, но без да заври.
Щом започне да се сгъстява, се сваля от котлона и се разпределя в купички.
Кремът се сервира охладен и украсен с резенчета пресен портокал.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари