Тази рецепта с кайма е чудесна алтернатива на класическите кюфтета. Напълнете каймата със суров пълнеж, навийте, нарежете, панирайте и изпържете. Вкусът е фантастичен!
Пържени рулца от кайма
Продукти:
500 г кайма
1 глава лук
150 г кашкавал
1 яйце
сол, смлян черен пипер на вкус
олио
Панировка:
250 мл прясно мляко
2 яйца
10 с.л. обикновено брашно
сол, смлян черен пипер на вкус
Приготвяне:
Сложете каймата в купа.
Обелете лука, настържете го на ситно ренде и добавете към месото.
Разбийте яйцата в купа, посолете, подправете и разбъркайте добре на ръка.
Покрийте работния плот с хранително фолио, нанесете върху него месото и го оформете на правоъгълник.
Настържете кашкавала на едро ренде отгоре и навийте на руло с помощта на фолиото.
Увийте рулото във фолио и го сложете във фризера за 3-4 часа.
Пригответе панировката като разбиете яйцата в млякото, добавите сол и разбъркате добре с бъркалка.
Добавете брашно и направете по-рядко тесто.
Извадете рулото от фризера, отстранете фолиото и го нарежете на по-дебели филийки (около 1 см широки).
Панирайте всяко рулце в сместа и изпържете от двете страни на слаб огън, покрито с капак.
Да ви е сладко!