Когато поръчвате вода в ресторант или кафене, обаче трябва да знаете някои неща. Ако сте един от тези, които постоянно поръчват вода на сервитьора, това е точният текст за вас.
Вода с лед
Повечето хора получават лед в тяхната чаша, независимо дали са поискали или не, но Дейли Мейл проведе проучване и заключи, че в машините за лед има повече бактерии, отколкото във водата, която се намира в тоалетните чинии.
Вода с лимон
Някои ресторанти и кафенета, дори във водата ще ви поставят и резен лимон, но истината е, че това е още едно място на бактерии. Резултатите от изследването, публикувано в "Journal of Environmental Health" показват, че по около 70% от тези филийки има микроби.
Чаша
Преди две години, Елизабет Лейми провела изследване в американските ресторанти за това, къде има най-много бактерии. Сред 10-те повърхности, върху които е имало най-много бактерии е и чашата.
Персоналът трябва да държи чашите за дъното, а мнозина не се придържат към това правило.