Поставете най-голямата кора в намазнена тава, сирене, масло-Турски фирузе пай-Турска традиционна баница

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Поставете най-голямата кора в намазнена тава, сирене, масло-Турски фирузе пай-Турска традиционна баница
Поставете най-голямата кора в намазнена тава, сирене, масло-Турски фирузе пай-Турска традиционна...
1620
Поставете най-голямата кора в намазнена тава, сирене, масло-Турски фирузе пай-Турска традиционна баница
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Фирузе пай е вид традиционна турска баница , която е популярна със своя специален вкус и текстура. Тази баница се приготвя от по-тънки слоеве тесто и може да се пълни с различни съставки, но най-често срещаните са сирене, спанак, месо или комбинация от зеленчуци.

Пайовете в турската кухня са много разнообразни и могат да се приготвят по много различни начини, което ги прави интересен и вкусен избор за всички любители на пластовите сладкиши.

А ето как да направите този пай, който ще ви хареса благодарение на тази рецепта!

Баница Фирузе рецепта:

Необходимо е:

- 7 яйца

- кисело мляко 75 мл

- брашно 800 г 

- сирене 300 г 

- мляко 250 мл

- магданоз 1/2 връзка

- масло 100 г 

- червена люта чушка 1 ч.л

- 1 чаена лъжичка сол

Приготвяне:

Смесете шест яйца с кисело мляко и сол, след това добавете брашно и замесете тесто. Разделете го на десет части и го оставете покрито да почине. Всяка част разточете с дебелина 2 мм. Едната част трябва да излиза от ръбовете на тавата с 10 см, а другите с 5 см.

Поставете най-голямата кора в намазнена тава за печене и гответе останалите, една по една, за минута в голям съд с вряща вода. Натрошете сиренето и добавете магданоза и червения пипер. Охладете разтопеното масло, след което го смесете с млякото и едно яйце. Намажете голямата кора със сместа от масло и мляко. Върху нея се нареждат четири кори и всяка се намазва по същия начин, а върху петата се нарежда плънката със сирене.

Наредете останалите пет кори, като всяка намажете с масло и мляко. Прегънете краищата на долната кора върху останалите, намажете с останалото масло и мляко и печете 30–40 минути. Сервирайте топли.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft