Поставям бишкотите в тава и заливам с обикновен крем: Готово за нула време, а става царска вкусотия!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Поставям бишкотите в тава и заливам с обикновен крем: Готово за нула време, а става царска вкусотия!
Поставям бишкотите в тава и заливам с обикновен крем: Готово за нула време, а става царска вкусотия!
622
Източник: За Жената
Поставям бишкотите в тава и заливам с обикновен крем: Готово за нула време, а става царска вкусотия!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази Бърза бишкотена торта без печене се приготвя буквално само с няколко съставки.

Това е чудесен десерт за заети хора, с вкус, подобен на много сладкарски изделия.

Просто покрийте формата с бишкоти и разбъркайте няколко съставки за крема с бъркалка.

Първокласно лакомство само за няколко минути.

Бишкотената основа, подобно на бисквитената ѝ версия, е често срещан подобрител, който ускорява приготвянето на десерт без печене.

Ако към това добавим и пудингова смес, имаме рецепта за наистина бърз десерт.

В тази рецепта приготвяме пудинг от основната му съставка - царевично нишесте.

Ако искаме да приготвим пудинг на прахообразна основа, не трябва да забравяме да добавим масло.

Можем да добавим плодове, нарязани ядки или други съставки към сместа.

Всички ще харесат тази торта.

Можем да смелим излишните бишкоти в блендер и да ги използваме за поръсване на десерта.

бишкоти в блендер

Снимка: YouTube

Можем обаче и да ги нарежем и да ги добавим към сместа, като поръсим всичко с какао или настърган шоколад.

За да приготвим бишкотената торта, ни е необходимо:

Бърза бишкотена торта без печене

  • 1 пакет бишкоти
  • 1,5 литра прясно мляко
  • 1/2 чаша кристална захар
  • 200 мл сметана за разбиване
  • 90 г картофено или царевично нишесте
  • 1 ч.л. ванилова есенция
  • 150 г тъмен шоколад
  • 2 с.л.
какао
  • 1 яйчен жълтък
  • растително масло с неутрален вкус
  • Приготвяне:

    Отделете един литър мляко, за да приготвите сместа за пудинга.

    Накиснете бишкотите в останалото мляко, отцедете (без да ги изстисквате) и ги поставете във форма, покрита с хартия за печене.

    бишкоти във форма

    Снимка: YouTube

    Намажете стените на формата с олио.

    Добавете жълтъка в тенджера.

    жълтък в тенджера

    Снимка: YouTube

    Добавете ваниловата есенция, захарта, сметаната и разбъркайте, докато бучките изчезнат.

    Добавете нишестето и разбъркайте отново.

    Накрая добавете млякото и разбъркайте всичко заедно.

    мляко в пудинга

    Снимка: YouTube

    Сложете тенджерата на котлона и загрейте на слаб огън, докато сместа започне да се сгъстява.

    Добавете натрошения шоколад и разбъркайте, докато се образува еднороден, гъст пудинг.

    шоколад в крема

    Снимка: YouTube

    шоколадов пудинг

    Снимка: YouTube

    Изсипете пудинговата смес върху бишкотите и загладете добре.

    бишкоти с пудинг

    Снимка: YouTube

    пудинг торта

    Снимка: YouTube

    След като сладкишът леко се охлади, го покрийте с фолио в контакт, за да не остане въздух отдолу.

    торта под фолио

    Снимка: YouTube

    Оставете да се охлади до стайна температура и след това поставете формата в хладилник за поне два часа (най-добре за 3-4).

    Преди сервиране поръсете с какао или смлени бишкоти.

    смлени бишкоти върху сладкиша

    Снимка: YouTube

    бишкотена торта

    Снимка: YouTube

    Пожелаваме ви добър апетит!

    парче бишкотена торта

    Снимка: YouTube

    парче торта с бишкоти

    Снимка: YouTube

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft