Постен кекс

вход през zajenata.bg
Постен кекс
admin
Добавена от: admin
20455
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 мл. газирана вода (1 чаша)
10 г бакпулвер
200 г сладко от боровинки
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. захар
3 непълни ч.ч. брашно

За глазурата:
1 банан
1 ябълка
4 с.л. захар
1/2 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.ч. сметана

Време: 45 минути

Газираната вода, бакпулверът, сладкото, олиото и захарта се разбиват до еднородна смес. Прибавя се брашното и се разбърква с лъжица, докато се получи гладко кейково тесто. Тестото се изсипва във форма за печене с незалепващо покритие и се пече до пълна готовност. Щом се охлади, кейкът се изважда от формата и се намазва с глазурата. Поднася се нарязан на порционни парчета, гарнирани с пресни плодове. За да приготвите глазурата, трябва да кипнете виното  със захарта. Щом захарта се стопи, се прибавя течната растителна сметана и сосът ври 1-2 минути. В него се прибавят пасираният банан и настърганата на ситното ренде ябълка. Глазурата ври, докато се сгъсти.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft