Постен ориз с маслини
17 Март 2012
58343
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнина. Прибавя се доматът, също нарязан на ситно или настърган, морковът - нарязан на кубчета. Сместа се овкусява на сол, разбърква се и се изсипва оризът. Залива се с 3 ч.ч. вода.
Когато ястието е останало почти на мазнина, се слагат маслините и ситно нарязан магданоз.
Оставя се да поври още 5 минути и се сваля от котлона.
Ако ще се използва за гарнитура, за предпочитане е да не се слага домат.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари