Постен сладкиш с ябълки
19 Март 2014
21762
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Ябълките се обелват и нарязват на кубчета. Заливат се с изцедения сок от портокала и лимона. Добавят се 300 мл вода, а след това сместа се поставя на огъня да заври. Когато ябълките се сварят добре, се пасират или разбиват с миксер. Добавя се още 1,2 л вода, 2 чаши захар и ваниловата захар. Когато сместа кипне отново, се добавя грисът на тънка струйка при постоянно бъркане. Когато кремът получи необходимата плътност, съдът се сваля от огъня. По желание се добавя малко жълта сладкарска боя. Сместа се изсипва върху бисквитите, предварително подредили на дъното на дълбок съд. Сладкишът се оставя за няколко часа на студено, за да се охлади. Щом стегне добре, сладкишът се нарязва на пастички. По желание се украсява със сметана.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари