500 гр. кори за баница (2 пакетчета фини кори)
около 1 кг. тиква
1 ч.ч. разтопено краве масло (може да замените с олио, ако постите)
100 гр. счукани орехови ядки
1 малка дюля
1 ябълка
200 гр. захар
2 с.л. галета
канела
Обелете тиквата и я почистете от семето и влакната. Отделената сърцевина настържете на едро ренде. Обелете ябълката и дюлята, след което също ги настържете. Задушете плодовете с тиквата в малко от маслото, докато омекнат и пуснат сока и аромата си. Щом омекнат, дръпнете от огъня и объркайте сместа със захарта, натрошените ядки, галетата и канела на вкус.
Вземете една от корите, намажете с малко разтопено масло и разпределете върху й малка част от плънката. Завийте на стегнато руло. Повторете с останалите кори, като редите рулата в намазнена тавичка във формата на охлюв. Навития тиквеник залейте с останалата мазнина и изпечете до зачервяване на умерена фурна. Поднесете го поръсен с пудра захар.