Постен тиквен сладкиш с орехи
22 Декември 2011
112896
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Обелете тиквата, нарежете я на парчета и я сварете на пара. След това я пасирайте и добавете 1 ч.ч. орехи, канелата и захар на вкус. Разстелете половината от получената смес в тавичка и я покрийте с мармалада. Отгоре прибавете другата част от тиквата и я поръсете с останалите орехи. Оставете сладкиша да престои на студено една нощ. Нарежете го на парчета и го поднесете.
Може да залеете сладкиша с глазура, приготвена от пудра захар и лимонов сок.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари