Постен чомлек за Бъдни вечер

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Постен чомлек за Бъдни вечер
Постен чомлек за Бъдни вечер
admin
Добавена от: admin
7649
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг малки лукчета (арпаджик)
2 големи глави лук
1/3 ч.ч. олио
4-5 бр. домати
1 глава чесън
1 с.л. брашно
1 с.л. червен пипер
1 бр. дафинов лист
1/3 ч.ч. червено вино
по 1/2 ч.л. черен пипер, чубрица и сол
1 ч.ч. сушени сини сливи (по желание)

Едро нарязания лук се запържва в олиото. Когато стане златист, се прибавят доматите - обелени и нарязани (може да се използват и консервирани), обелените лукчета, нарязания на ситно чесън, червен пипер, брашното и дафиновия лист. Налива се гореща вода, колкото да покрие продуктите. След като поври на слаб огън 5 минути, се прибавят виното, черния пипер, чубрицата и сол. Задушава се под капак до готовност на лука - 15-20 минути. По желание може да се добавят и нарязани сушени сини сливи.
Чомлекът става много по-вкусен, ако се приготви в глинен гювеч на фурна. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft