Постен ябълков щрудел
5 Декември 2012
92743
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г фини кори за баница
3/4 ч.ч. олио
100 г захар
1 ч.ч. орехови ядки
500 г ябълки
3 с.л. галета
1 ч.л. канела
Всяка кора се напръсква с олио, сгъва се на две и отново се маже с олио. Върху нея се слага част от плънката, приготвена от обелените и настъргани ябълки, галетата, счуканите орехи, захарта и канелата. Плънката се поставя на 3 см от краищата на кората, които се завиват навътре. След това кората се навива на хлабаво руло. Оформените рула се нареждат в намазана с олио тавичка. Пекат се в умерена фурна до зачервяване. Поднасят се поръсени с пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари