Постната домашна яхнийка на баба с тиквички и ориз за топене с хлебче. Лошото е само, че не можеш да спреш да ядеш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Постната домашна яхнийка на баба с тиквички и ориз за топене с хлебче. Лошото е само, че не можеш да спреш да ядеш
Постната домашна яхнийка на баба с тиквички и ориз за топене с хлебче. Лошото е само, че не можеш...
29373
Постната домашна яхнийка на баба с тиквички и ориз за топене с хлебче. Лошото е само, че не можеш да спреш да ядеш
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

1 малка глава лук

2 средно големи тиквички
1 к.ч. ориз
1 домат
8-10 скилидки чесън
1 ч.л.

червен пипер
чубрица
копър
магданоз

Начин на приготвяне:

Лукът се нарязва и се запържва в тенджера с повечко мазнина. Всички знаем, че постните ястия не са вкусни, когато тя е малко. Щом лукът омекне, се прибавя измитият ориз и се пържи до прозрачност.

Поръсва се с червения пипер и веднага, за да не загорчи, се добавя нарязаният на ситно домат. Минутка-две по-късно се пущат нарязаните тиквички и обелените цели скилидки чесън. Налива се гореща вода в съотношение 1:7 с ориза и се посолява на вкус. Подправя се с чубрица и ако копърът е сух, се добавя сега, ако е пресен, към края на готвенето. Гозбата ври до готовност, а след отстраняването от огъня се поръсва с пресен магданоз.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft