Рецептата за постна баница с бира е неустоима - получава най-високи оценки и от най-големите чревоугодници
Постната бирена баница от готови кори е уникален специалитет и това го потвърждават всички, които са я опитвали. Приготвя се много просто и бързо, така че няма да отнеме много време, но ще зарадвате всички членове на семейството.
Постна баница с бира и готови кори
Продукти:
- 400 - 500 г праз
- 500 г гъби печурки
- 500 г готови кори за баница
- 600 г картофи
- олио
- сол
- черен пипер
За напояване на корите:
- 50 мл олио
- 150 мл бира
За заливката:
- 50 мл олио
- 180 мл бира
Приготвяне:
Празът се нарязва на ситно и се запържва малко на тиган, след което се добавят нарязаните гъби. Продължете да пържите, докато се изпари излишната вода от гъбите.
Снимка: pixabay
Настържете един картоф и го добавете в тигана, след което продължете да пържите до омекване. След това добавете сол и черен пипер по желание, разбъркайте всичко и оставете плънката да изстине.
Снимка: pixabay
Олиото и бирата се смесват, за да се получи течност за потапяне на корите. Ако корите са тънки, съединете ги по две наведнъж, в противен случай ги напълнете една по една, след като предварително сте ги потопили в сместа от бира и олио.
Снимка: youtube
Снимка: youtube
Снимка: youtube
Накрая разбъркайте бирата и олиото, които сте отделили за заливката, и оставете сместа да заври. Залейте хубаво баницата с врящия бирен сос.
Снимка: youtube
Баницата се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, като след 15 минути температурата се намалява на 180 градуса и се оставя във фурната до зачервяване.
Снимка: youtube
Нарежете и поднесете гореща!
Снимка: youtube
Да ви е сладко!