Постна баница с бира и готови кори - ей това чудо съм готова да го ям по всяко време на годината! По-вкусна става от "блажната":

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Постна баница с бира и готови кори - ей това чудо съм готова да го ям по всяко време на годината! По-вкусна става от "блажната":
Постна баница с бира и готови кори - ей това чудо съм готова да го ям по всяко време на годината!...
5876
Източник: За Жената
Постна баница с бира и готови кори - ей това чудо съм готова да го ям по всяко време на годината! По-вкусна става от "блажната":
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата за постна баница с бира е неустоима - получава най-високи оценки и от най-големите чревоугодници

Постната бирена баница от готови кори е уникален специалитет и това го потвърждават всички, които са я опитвали. Приготвя се много просто и бързо, така че няма да отнеме много време, но ще зарадвате всички членове на семейството.

Вкусът е феноменален и никой не може да се спре само на едно парче. Ето необходимите продукти:

Постна баница с бира и готови кори

Продукти:

  • 400 - 500 г праз
  • 500 г гъби печурки
  • 500 г готови кори за баница
  • 600 г картофи
  • олио
  • сол
  • черен пипер

За напояване на корите:

  • 50 мл олио
  • 150 мл бира

За заливката:

  • 50 мл олио
  • 180 мл бира

Приготвяне:

Празът се нарязва на ситно и се запържва малко на тиган, след което се добавят нарязаните гъби. Продължете да пържите, докато се изпари излишната вода от гъбите.

праз с гъби

Снимка: pixabay

Настържете един картоф и го добавете в тигана, след което продължете да пържите до омекване. След това добавете сол и черен пипер по желание, разбъркайте всичко и оставете плънката да изстине.

настърган картоф

Снимка: pixabay

Олиото и бирата се смесват, за да се получи течност за потапяне на корите. Ако корите са тънки, съединете ги по две наведнъж, в противен случай ги напълнете една по една, след като предварително сте ги потопили в сместа от бира и олио.

плънка за баница

Снимка: youtube

навиване баница

Снимка: youtube

Съвет: нарежете баницата, преди да я залеете със соса, за да може да проникне течността хубаво навсякъде и баницата да стане сочна.
нарязана сурова баница

Снимка: youtube

Накрая разбъркайте бирата и олиото, които сте отделили за заливката, и оставете сместа да заври. Залейте хубаво баницата с врящия бирен сос.

заливане баница

Снимка: youtube

Баницата се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса, като след 15 минути температурата се намалява на 180 градуса и се оставя във фурната до зачервяване.

зачервена баница

Снимка: youtube

Нарежете и поднесете гореща!

постна баница с бира

Снимка: youtube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft