500 гр. кори за баница
За плънките:
500 гр. гъби
2 моркова
1 глава лук
3 стръка праз
200 гр. ориз
500 гр. спанак
100 мл. олио/зехтин
150 мл. газирана вода
сол, черен пипер, риган, Вегета - на вкус
Стъпка 1: Сварете ориза в съотношение 1: 4. Измийте със студена вода и го оставете да се охлади.
Стъпка 2: Нарежете лука и гъбите, а морковите настържете.
Запържете в малко олио лука с гъбите, добавете и морковите, след това задушавайте, докато се изпари водата, която ще пуснат.
Стъпка 3: Нарежете праза ситно и го запържете.
Стъпка 4: Спанака измийте и нарежете, след което го попарете с вряла вода. Изцедете добре.
Стъпка 5: Сварения ориз разделете на три части. Първата част добавите в гъбите, втората - в праза, а третата част - в спанака, а след това подправете на вкус.
Разделете плънките на 4 части.
Стъпка 6: Смесете олиото с газираната вода.
Корите разделете на 4 части.
Първите две кори намажете със смес от олио и вода.
След това поставете от плънката със спанак. Намажете третата кора и поставете пълнеж от гъби. Намажете четвърта кора и поставете от плънката с праз. Направете руло. Повторете с останалата част от корите и плънките, за да получат 4 рула. Подредете ги в тава, намазана с масло.
Стъпка 7: Намажете баничките с масло/олио и поръсете със сусам или семена по желание.
Печете на 200 градуса около 30 минути. Когато баницата се опече, оставете да се охлади 15 минути, след което сервирайте.
СЪВЕТ: Ако приготвянето на 3 плънки е твърде сложно за Вас, пригответе баницата само с една или две от тях.
Прочитај повеќе: http://moirecepti.mk/post/posna-pita-3fila/#ixzz3TgyD9CVx