Обелете и настържете ябълките. Добавете им 2 супени лъжици захар и варете на слаб огън, докато се изпари течността, която ябълките са пуснали. Подредете ред от бисквитите в правоъгълен съд. След това ги покрийте с половината от задушените ябълки, подредете втори ред бисквити и втората половина от ябълките. Завършете с още един ред бисквити. Най-добре е тортата да се остави да престои една нощ в хладилник.
Останалата част от захарта разтопете, за да получите карамел. Внимавайте да го загорите. Трябва да има златист цвят. След това добавете 100 мл вода и варете всичко, докато се разтопи карамелът. Най-накрая прибавете маргарина и варете още 5 минути.
Извадете тортата от хладилника. Нарежете на кубчета или триъгълници и всяко парче залейте с карамел. Накрая поръсете с натрошени ядки. Преди да сервирате, оставете тортата да се охлади.