Постна картофена манджичка

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Постна картофена манджичка
Постна картофена манджичка
admin
Добавена от: admin
18850
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

картофи - 1 кг
домати - 1 голяма консерва
лук - 1 глава
чесън - 5 - 6 скилидки, нарязани
грах - около 1 ч.ч.
маслини - 10 броя зелени, обезкостени
сол
черен пипер
риган - 1/2 ч.л.
чубрица - 1/2 ч.л.
брашно - 1 с.л.
бульон - 500 мл зеленчуков
магданоз - накълцан пресен, за поръсване, може и копър
мазнина - 50 мл

Обелете картофите, нарежете ги на едри парчета и сложете да се подварят (но не до пълна готовност) в подсолена вода. Извадете ги и ги отцедете.
В друга голяма тенджера загрейте 50 мл мазнина, запържете лука с чесъна, добавете обезкостените маслини. След малко сипете консервата домати. Щом заври, долейте горещия бульон и прибавете картофите и граха. Оставете да къкри до омекване на картофите, посолете и добавете другите подправки. Накрая сгъстете соса с 1-2 с.л. размито в малко студена вода брашно. Бъркайте за 2 минути и махнете от котлона.
Разпределете ястието в глинени купички и ги сложете за 10 минути в предварително загряна умерена фурна. Поднесете с малко накълцан пресен магданоз или копър.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft