За тестото:
300 гр. брашно
300 гр. смлени орехи
400 мл газирана вода
200 гр. захар
50 мл олио
1 бакпулвер
За крема:
1200 мл вода или соево мляко
4 пудинг с вкус на шоколад
2 с.л. нишесте (густин)
12 с.л. захар
1 маргарин
200 гр. пудра захар
150 гр. смлени постни бисквити
100 гр. орехи
100 гр. постен шоколад
освен това - 500 мл растителна сладка сметана
Разтворете захарта в газираната вода, докато се стопи, след което прибавете олиото. Останалите сухи съставки предварително смесете и ги добавете към водната смес. Разбъркайте добре, до хомогенизиране.
От сместа изпечете блат в голяма тава с диаметър 39 см, предварително покрита с хартия за печене. Фурната трябва да е загрята на 200 градуса. Готовият блат разрежете на две.
За крема:
Сложете по-голямата част от соевото мляко/водата на котлона със захарта, а в другата част разтворете пудинга и нишестето и добавете във врящото мляко. Сварете гъст крем, след което дръпнете от огъня да се охлади добре.
Разбийте маргарина с пудрата захар и разбъркайте добре в охладения крем, като добавяте маргарина лъжица по лъжица. След това прибавете смлените бисквити, нарязаните орехи и настъргания шоколад, след което объркайте добре.
Подредете тортата, като редувате слой блат, крем, тънък слой сметана, блат, крем, останалата сметана.