Постна мусака със зелен фасул
16 Юли 2012
43859
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г зелен фасул
500 г домати
1 кг картофи
1 връзка магданоз
3 бр. яйца
2 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. олио
сол
черен пипер
счукан чесън
Картофите се обелват, измиват, нарязват, посоляват и изпържват. Фасулът се почиства, нарязва и задушава в олио и малко вода. След омекването му се отцежда. В намаслена тавичка се нареждат картофите, резенчета посолени домати, зелен фасул. Всеки пласт се поръсва леко с черен пипер. Ястието се залива с разбитите с кисело мляко яйца, поръсва се обилно със ситно нарязан магданоз и се пече на умерена фурна. Поднася се със счукан чесън.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари