Постна мусака с тиквички
18 Май 2013
134915
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Намазнявате дъното на тавичката с олио. Тиквичките нарежете на колелца. Половината от нарязаните тиквички подредете плътно на дъното на тавата, като леко ги застъпите. Посолете и наръсете със сиренето/изварата, а отгоре поръсете с нарязаните на ситно копър и чесън. Измития ориз сварете предварително в леко подсолена вода (но без да разварявате) и го изсипете на равномерен пласт върху сиренето. Най-отгоре подредете останалите тиквички, като отново застъпвате. Поръсете с олио. Киселото мляко и яйцата разбийте заедно с ½ чаена лъжица сол и ½ чаена чаша вода и залейте с получената смес тиквичките. Най-отгоре поръсете с нарязан магданоз. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато мусаката добие приятна златиста коричка.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари