Постна торта

вход през zajenata.bg
Постна торта
admin
Добавена от: admin
8202
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
250 гр. брашно
1 бакпулвер
1 пакетче ванилова захар
250 гр. захар
2 супени лъжици олио
200 гр. печени, натрошени лешници
200-250 мл газирана вода
За пълнежа:
4 пудинга ванилия
12 супени лъжици захар
1 ванилова захар
10 супени лъжици кокосово мляко
1 литър вода
250 гр. маргарин
250 гр. пудра захар
1/2 чаша смлени лешници
100 гр. постен шоколад

За приготвяне на тестото в дълбок съд се смесват много добре сухите съставки (брашно, бакпулвер, ванилия, захар и смлени лешници). Добавят се олиото и газираната вода. С лъжица се обърква сместа, докато стане хомогенна. В тава, покрита с хартия за печене, се излива тестото и се пече 25-30 минути на 180 градуса.

В същото време се приготвя пълнежът. В тенджера на огъня се налива около 700 мл вода и 10 супени лъжици кокосово мляко. Отделно пудингът се разтваря с 12 супени лъжици захар и 300 мл вода. Разтвореният пудинг се излива във врящата вода и се вари гъст крем-пудинг.

В друг съд се разбива на пяна маргаринът с 250 гр. пудра захар и ваниловата захар. В него се добавя охладеният крем-пудинг и 1/2 чаша смлени лешници. Кремът се обърква хубаво. Разделя се на 2 части. Едната част остава същата-бяла, а в другата се добавя 100 гр. разтопен постен шоколад.

Блатът се разрязва на три и се съединяват както следва: блат - тъмен крем - блат - бял крем. Отгоре се слага последният блат и се намазва с останалия крем. Украсява се по желание.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft