Постна шоколадова торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Постна шоколадова торта
Постна шоколадова торта
admin
Добавена от: admin
17073
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За блата:

250 гр. счукани орехи 
200 гр. захар 
200 гр. брашно 
1 пакетче ванилова захар 
1 бакпулвер 
1/2 ч.л. сода 
1 ч.л. канела 
малко млян карамфил 
300 мл вино (бяло или червено)

За пълнежа и глазурата:

4 супени лъжици конфитюр от кайсии, ягоди, праскови
150 гр. натурален шоколад (постен) 
малко маргарин 
малко ром

В дълбока купа смесете брашното, содата и бакпулвера. Добавете захарта, смлените ядки, карамфила (по желание), ваниловата захар и канелата. Смесете хубаво.

След това прибавете виното и разбъркайте добре с дървена лъжица, за да получите хомогенна смес. Полученото тесто изсипете в кръгла форма, покрита с хартия за печене, и поставете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.

Когато тестото е готово, извадете от формата, оставете да изстине и разрежете по дължина на половина, така че да получите два кръгли блата. Първия блат поставете върху декоративна чиния за торти.

Затоплете малко конфитюра и с него намажете блата в чинията. Отгоре поставете втория блат и също го намажете с конфитюр, а също така цялата торта - отгоре и отстрани.

За глазурата: разтопете шоколада на водна баня с малко маргарин и ром. Залейте с врялата глазура тортата и оставете да се охлади, преди да поднесете. По желание може да украсите тортата с филирани бадеми.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft