В дълбока купа смесете брашното, содата и бакпулвера. Добавете захарта, смлените ядки, карамфила (по желание), ваниловата захар и канелата. Смесете хубаво.
След това прибавете виното и разбъркайте добре с дървена лъжица, за да получите хомогенна смес. Полученото тесто изсипете в кръгла форма, покрита с хартия за печене, и поставете да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.
Когато тестото е готово, извадете от формата, оставете да изстине и разрежете по дължина на половина, така че да получите два кръгли блата. Първия блат поставете върху декоративна чиния за торти.
Затоплете малко конфитюра и с него намажете блата в чинията. Отгоре поставете втория блат и също го намажете с конфитюр, а също така цялата торта - отгоре и отстрани.
За глазурата: разтопете шоколада на водна баня с малко маргарин и ром. Залейте с врялата глазура тортата и оставете да се охлади, преди да поднесете. По желание може да украсите тортата с филирани бадеми.