1 кг карфиол
2-3 глави кромид лук
1 чаена лъжичка червен пипер
1 супена лъжица брашно
4-5 узрели домата
1 малка консерва грах
4 супени лъжици олио
1/4 пакетче (30 г) краве масло
магданоз
сол
Обелете и нарежете ситно лука, след което го задушете в олиото. Добавете червения пипер и 1 с.л. брашно и разбъркайте добре, за да се получи кашица. Долейте 1 ч.ч. вряла вода, отново бъркайки, за да разредите соса. Посолете на вкус, оставете да заври, след което пуснете вътре нарязания карфиол (първо дръжките, а след 10-тина минути - останалата част, разделена на розички). Добавете и нарязаните домати (може и от консерва). Варете яхнията на бавен огън за 20-тина минути, докато омекне карфиолът. Малко преди да е готов изсипете граха от консервата и варете още 5-6 минути, за да се затопли. Добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи, след това поръсете с магданоз и поднесете яхнията топла!