Постна яхния от карфиол

вход през zajenata.bg
Постна яхния от карфиол
admin
Добавена от: admin
24571
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг карфиол
2-3 глави кромид лук
1 чаена лъжичка червен пипер
1 супена лъжица брашно
4-5 узрели дома­та
1 малка консерва грах
4 супени лъжици олио
1/4 пакетче (30 г) краве масло
магданоз
сол

Обелете и нарежете ситно лука, след което го задушете в олиото. Добавете червения пипер и 1 с.л. брашно и разбъркайте добре, за да се получи кашица. Долейте 1 ч.ч. вряла вода, отново бъркайки, за да разредите соса. Посолете на вкус, оставете да заври, след което пуснете вътре нарязания карфиол (първо дръжките, а след 10-тина минути - останалата част, разделена на розички). Добавете и нарязаните домати (може и от консерва). Варете яхнията на бавен огън за 20-тина минути, докато омекне карфиолът. Малко преди да е готов изсипете граха от консервата и варете още 5-6 минути, за да се затопли. Добавете маслото и разбъркайте, докато се разтопи, след това поръсете с магданоз и поднесете яхнията топла!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft