От втасалата мая, предварително захваната с малко топла вода, една чаена лъжичка захар и няколко лъжици брашно, останалото брашно и всички други съставки за тестото се замесва меко тесто с топлата вода. Оставяме тестото да втаса и да удвои обема си.
В същото време се приготвя плънката за. Предварително изчистеният и нарязан праз се запържва в малко олио с подправки по желание.
Тестото се разделя на части в зависимост от това, колко голям искате да е размерът на кифличките. В случая - на 4 части. От двете части се разточва кръгла кора, която се нарязва на триъгълници и се навиват празни кифлички.
Третата част от тестото се разточва на правоъгълна кора, Върху едната част от кората се нанася плънката, а другият край се нарязва на вертикални ленти, както е показано на снимката. Кората се навива на руло и от него се изрязват малки рулца.
Четвъртата част също се разточва на кора с дебелина 0.5 см. С малка чашка или кръгла формичка се изрязват кръгове. Всички форми кифлички оставят да втасат отново. Отгоре се намазват с разбита горчица и вода и се наръсват със сусам. Върху всяка кифличка се поставя малко кубче маргарин и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса 15-ина минути. Щом се изпечени, мини кифличките са разрязват в средата и в тях се поставя малко парченце постен кашкавал, тънко нарязани пресни или кисели краставички от саламура и по желание - парченце маслина или гъба.