В половината чаша топла вода и 1 чаена лъжичка захар се разтваря маята заедно с 3-4 ч.л. брашно и се оставя да шупне. Разбърква се и пак се оставя да втаса.
От брашното, олиото, водата, останалите съставки и втасалата мая се замесва средно меко тесто. Оставя се на топло да втасва, като на няколко пъти се премесва. Втасалото тесто се разделя на 4 части. Всяка част се разделя на по 8 топки, които се разточват на кръгли кори и 7 от тях се намазват с маргарин, като се редят една върху друга. Осмата кора се поставя най-отгоре без да се маже и се притиска леко.
Процедурата се повтаря с останалите топки тесто. От натрупаните 8 кори се разточва голяма кръгла кора и се разделя на 16 части (триъгълници). Триъгълниците се завиват откъм широкия край навътре, така че да се оформят кроасани. По същия начин се оформят останалите купчинки тесто.
Кроасаните се нареждат в тавичка за печене, намазана с малко маргарин. Оставят се да втасата хубаво, покрити плътно с кърпа или фолио. но не на много топло място, за да не се разтопи маргаринът. Поставят се в предварително загрята фурна (250 градуса), След известно време температурата се намалява и се пекат до готовност - докато се зачервят добре.
От това количество излизат две тави кроасани, които по желание могат да се замразят.