Постни кюфтета с картофи и гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Постни кюфтета с картофи и гъби
Постни кюфтета с картофи и гъби
admin
Добавена от: admin
68487
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

картофи - 2 кг
праз - 2 малки стръка
гъби - 200 г
сирене - 300 г
яйца - 1 брой
прясно мляко - няколко лъжици, при нужда
черен пипер
магданоз
чубрица
сол
за панировката:
яйца - 3 - 4 броя
брашно - 1/2 ч.ч.
нишесте - 1/2 ч.ч.
сол - 2 щипки
вода - студена

Обелете картофите, разрежете ги на половини и ги сварете в подсолена вода. Още горещи ги намачкайте и ги объркайте с натрошеното сирене и сол при нужда. Объркайте с яйцето, възможно най-ситно скълцаните праз и гъби и подправките. Ако сместа е суха, долейте малко прясно мляко. С мокри ръце оформяйте кюфтета от сместа и ги овалвайте в брашно. За панировката разбийте яйцата, прибавяме брашното и нишестето и добавете по малко студена вода. Трябва да се получи смес, по-гъста от тази за палачинки.
Всяко картофено кюфте се овалва внимателно в панировката или тя се нанася с ръце върху него, за да не рискуваме да се счупят. Готовите кюфтета се пържат в сгорещена мазнина от двете страни.
Поднасят се топли, с прясна салата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft