Постни манастирски кюфтенца от леща - само полезни съставки и 100% здравословни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Постни манастирски кюфтенца от леща - само полезни съставки и 100% здравословни!
Постни манастирски кюфтенца от леща - само полезни съставки и 100% здравословни!
admin
Добавена от: admin
46325
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


леща, елда и моркови в същото съотношение (напр. по ½ чаша от всички)
средата на 2-3 филийки стар хляб
по желание праз / лук / чесън / магданоз
сол, черен пипер, къри, Вегета
 

Лещата се вари около 30 мин. (така че да бъдат цели зърната) и се прецежда. Елдата се измива и се вари в малко вода (колкото да я покрие). Първата вода се хвърля; към втората вода се добавя сол; щом изври цялата вода, тогава е сварена. Морковът се задушава или сварява (ако се използва праз, важи същата процедура като за морковите). Зеленчуците и магданозът се нарязват на ситно, смесват се с елдата и лещата (ако нямате елда, може да сложите ориз или просо), добавя се сух хляб и подправки на вкус. Сместа се разбърква добре, оставя се да престои, за да попие излишната течност, след което от нея се оформят кюфтета (или шишчета). Подреждат се в тавичка за печене, покрита с брашно (може царевично брашно или галета) и се пекат в предварително загрята фурна на 200 ° С около 40 минути - 1 час.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft