![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
Сложете брашното в дълбок съд за месене. В средата направете кладенче и в него поставете част от топлата вода, в която сте добавили захарта и натрошената мая. Оставете 5-10 мин. да шупне. След това добавете олиото, а солта поръсете върху брашното. С постепенното добавяне на останалата топла вода омесете много меко тесто. Може да месите на ръка или да използвате лъжица или миксер. Покрийте и оставете на топло да втаса.
От тестото се късат парчета, които се оформят първо в кръг, а след това се разтеглят внимателно по краищата. Подреждат се върху равна повърхност и след това съответно се поставят в тиган със загрято олио да се пържат. Изпържените от двете страни мекици се изваждат върху хартиена салфетка, за да попие излишната мазнина. Могат да се поднесат топли и студени, със солена или сладка добавка.