1 кг готово тесто
4 големи глави лук
сол
чубрица
черен пипер
червен пипер
лют червен пипер
шарена сол
Лукът се реже на полумесеци и се пържи до омекване в олио. След като е готов, се прибавят подправките. Връща се отново на котлона за около 10-15 секунди. Тестото се маже хубаво с олио и се разрязва на малки топки. Всяка топка с ръце се разтегля на правоъгълна кора. В средата й се слага от изстиналата плънка. Краищата се прихлупват отгоре и се оформят питки с форма по желание (може да навиете първо на руло, а след това на кравайче). Поръсват се с шарена сол и се пекат в предварително загрята фурна до зачервяване. След изпичане се поръсват с малко вода се задушават.
Плънката може да се замени с гъби, кайма или друго по избор.