Постни сарми с лапад, орехи и стафиди
10 Декември 2012
8627
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Почистваме и нарязваме лука на дребно. Запържваме го в нагорещеното олио, докато омекне. Добавяме ориза и запържваме докато стане прозрачен. Заливаме с 1 ч.ч. вода и оставаме да къкри, докато оризът поеме водата. Добавяме едро начуканите орехи и стафидите. Сипваме копъра и разбъркваме.
Измиваме добре листата лапад (може да почистим с остър нож по-твърдите жилки). Върху всеки лист слагаме по 1-2 с.л. от плънката. Завиваме стегнати сармички. Подреждаме ги в тенджера. Най от горе слагаме чиния, за да ги държи притиснати. Заливаме с около 700 мл. вода и оставаме да се варят на тих огън за около 30 мин.
По същия начин може да приготвим и лозови сармички - в такъв случай количеството на плънката ще е по-малко.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари