За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Постни сусамени вретенца - по-вкусни и по-ефектни от обикновените гевречета
Постни сусамени вретенца - по-вкусни и по-ефектни от обикновените гевречета
26 Февруари 2016
10774
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В дълбок съд пресейте брашното, добавете солта, захарта, олиото и маята, предварително разтворена в малко хладка вода. Добавяйки топлата вода, замесете меко тесто. Оставете тестото да втаса около 20-30 минути. След това го разделете на малки топки и всяка топка разточете с точилка на елипса. От едната страна нарежете тестото до половината на успоредни линии на разстояние от половин сантиметър, след което навийте елипсите на вретенца (кифлички). Попарете ги в тенджера с вряща вода с малко сол (докато изплуват), а след това ги оваляйте обилно в сусам и ги поставете в намазнена тава. Печете в предварително загрята фурна около половин час.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари