Постно зеле с домати на фурна
5 Януари 2012
87917
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
зеле - 1 зелка, малка
лук - 1 глава, малка
чесън - 4 - 5 скилидки, по желание
червен пипер - 1 с.л.
домати - 4 - 5 броя
мазнина - 5 - 6 с.л. олио
сол - на вкус
черен пипер - на вкус
чубрица - 1 с.л. ронена
Загрейте олиото и запържете в него накълцания лук и скилидки чесън. Щом добият лек загар, добавете накълцаното зеле и объркайте добре. Щом и то омекне, добавете червения пипер, сол и черен пипер на вкус и настърганите домати. Разбъркайте добре и оставете ястието за къкри за 10 минути. Добавете чубрицата и прехвърлете в тавичка.
Сложете да се пече в умерено загряна фурна, докато течността се изпари.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари