Божествен немски плодов сладкиш с хрупкави трохи - дъх на масло и вкус, който не се забравя:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Божествен немски плодов сладкиш с хрупкави трохи - дъх на масло и вкус, който не се забравя:
Божествен немски плодов сладкиш с хрупкави трохи - дъх на масло и вкус, който не се забравя:
57294
Божествен немски плодов сладкиш с хрупкави трохи - дъх на масло и вкус, който не се забравя:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ви предлагаме да приготвите с нас невероятно вкусен сладкиш по стара немска рецепта от едно от най-популярните списания в миналото. Обикновено се приготвя със сезонни плодове, затова предлагаме сливи като пълнеж, а освен това се поръсва с вкусни трохи, наречени " щройзел ".

Плодовият сладкиш става изключително нежен, благодарение на кремообразното тесто, ефирен и сочен заради пълнежа.

А колко е фин само! Невъзможно е да се опише с думи! Канелата ще добави сладост към сливите и ще допълни вкуса им. Този немски сладкиш на трохи се пече във всички немски пекарни. Ето как да си го приготвите у дома:

Немски сладкиш на трохи

Продукти за тестото (за форма с диаметър 24 см):

50 г масло

2 яйца

250 г брашно

125 г захар

10 г ванилова захар

щипка сол

6 г бакпулвер

125 мл прясно мляко

За пълнежа:

600-700 г сливи

За трохите:

100 г брашно

80 г захар

80 г масло

канела на вкус

Приготвяне:

Чукнете яйцата в подходящ съд, достатъчно дълбок, за да не пръска сместа при разбиване.

Изсипете двата вида захар в яйцата, добавете щипка сол и разбийте с миксер. Трябва леко да се сгъсти.

След това налейте разтопеното масло и разбъркайте добре.

Комбинирайте брашното с бакпулвера и добавете на порции към яйчената смес. Направете същото с млякото. Бийте тестото с помощта на миксер.

тесто за сладкиш

Поставете хартия за печене на дъното на формата и намажете отстрани с масло.

Сега прехвърлете тестото и сложете сливите върху него. Ако ползвате по-кисел сорт, поръсете със захар (няколко супени лъжици).

След това пригответе трохите, т.е. щройзела. Изсипете брашното, захарта и студеното масло в купа. С пръсти направете сместа на трохи.

трохи за сладкиш

Сега поръсете трохите върху сладкиша, а отгоре поръсете с канелата.

сладкиш с трохи

Загрейте фурната на 190 °. Печете сладкиша 50 - 55 минути в зависимост от фурната.

Трохите отгоре трябва да порозовеят. Можете да проверите готовността с клечка за зъби.

немски плодов сладкиш

По желание може да украсите сладкиша с бита сметана, но и само с пудра захар е изключително вкусен!

щройзел сладкиш

щройзел сладкиш

Да ви е сладко! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft