Поча - турски погачки

вход през zajenata.bg
Поча - турски погачки
admin
Добавена от: admin
33673
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 чаши (200 мл) брашно

половин супена лъжица сол

1 лъжица суха мая (или половин кубче прясна мая)

четвърт чаша зехтин

четвърт чаша меко масло

четвърт чаша кисело мляко

половин чаша надробено сирене

1 с.л. магданоз

1 с.л. копър

1 с.л. мащерка

Почата е турско печиво, което е доста вкусно поради микса от подправки, който се използва в плънката. Състава на плънката може да се регулира по желание, но сместа от сирене с подправки е най-добрият вариант за пълнеж.

1. В дълбок съд се смесват брашното, солта и маята.

2. Добавят се маслото, белтъкът, киселото мляко и зехтинът. Омесва се меко тесто.

3. Подправките се нарязват фино и се смесват.

4. Надробеното сирене се смесва с подправките и с малко кисело мляко, така че да се получи кремообразна смес. По желание се добавя черен пипер или лют пипер.

5. Взема се топка от тестото, малко по-голяма от орех, и се  разточва, след което се разрязва два пъти от едната страна. В средата се поставя от плънката със сирене и се прегъва, така че разрезите да се паднат от горната страна. Готовите питки се подреждат върху покрита с хартия за печене тава.

6. Намазвате с жълтък, смесен с малко оли

7. Поръсват се със сусам или ким. Пекат се на 200 градуса за 15-20 минути.

Подправките могат да бъдат пресни или сушени, каквито имате. Ако са пресни, е желателно да се нарежат възможно най-ситно.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft