Почерпете се - лесно и вкусно е! Бисквитени пастички за 5 минути - малки сладки хапчици:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Почерпете се - лесно и вкусно е! Бисквитени пастички за 5 минути - малки сладки хапчици:
Почерпете се - лесно и вкусно е! Бисквитени пастички за 5 минути - малки сладки хапчици:
2837
Почерпете се - лесно и вкусно е! Бисквитени пастички за 5 минути - малки сладки хапчици:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Основата на тази постна бисквитена торта са постни бисквити и шоколад или по-скоро какаов крем, с добавки от лешници и кокос (сами ще се убедите колко добра е тази комбинация). Може да се нареже като пастички за празненство или друг повод, особено ако приготвите десерта в няколко разновидности.

Приготвянето става наистина много бързо, а след това просто трябва да нарежете на триъгълници или кубчета (форма по ваш избор, а от сместа могат да се направят и топчета).

Може да се сервира и като кекс в кръгла форма. Количеството не е голямо, но е достатъчно за подслаждане, така че ако имате нужда от по-голямо количество, съответно увеличете съставките.

Вместо лешници можете да използвате орехи, като по желание може да изключите кокоса, а да сложите лешници, орехи или натрошени бисквитки. Или пропуснете лешниците и орехите и използвайте само кокос. Имате много налични комбинации, така че използвайте тази, която ви подхожда най-добре. Ето какво ви трябва:

постна бисквитена торта

Постна шоколадова торта

Продукти: 

  • 200 г постни бисквити
  • 200 г шоколад за готвене (какаов крем)
  • 100 г постен маргарин
  • 1/2 чаша соево мляко и вода или растително мляко по избор (125 мл)
  • 6 с. л. захар
  • 100 г печени, смлени лешници
  • 50 г кокосово брашно/стърготини
  • 2 с. л. какао на прах

Приготвяне: 

Бисквитите се натрошават с ръце в дълбока купа, на по-малки или по-едри парчета по избор, след което се добавят смлените лешници (предварително препечени/запържени на сух тиган, докато замиришат, след това охладени и смлени) и кокосовото брашно, след което всичко е добре разбъркайте, за да се комбинират сухите съставки.

В тенджера се налива вода или соево мляко, а може да се използва и бадемово, оризово, кокосово или друго растително мляко по ваш избор. Направих ги с вода и станаха много вкусни. Добавете захарта, нарязания на листчета маргарин и начупения на кубчета шоколад.

Загрейте на умерена температура с периодично разбъркване, за да се разтопят бавно съставките и да се обединят в еднородна шоколадова смес. Когато всичко се разтопи, изчакайте да заври, но не забравяйте да бъркате, за да не загори и да не се образува слой на дъното на съда.

Щом заври, изсипете шоколадовата смес при сместа от сухите съставки (бисквити, кокос и лешници). Разбъркайте добре, за да се изравнят всички съставки, след което изсипете цялата смес във форма, застлана с прозрачно стреч фолио (или хартия за печене на дъното).

Формата, която използвах беше 29х11см, като може да е всякаква, например 20х20см, основно за това количество изберете по-малка форма, за да има подходяща височина тортата. 

След това просто притиснете хубаво с лъжицата, за да получите хубав ръб на тортата и я оставете да изстине. Сместа не е рядка и няма да изтече, така че можете да я оформите и с ръце. Охладете добре сладкиша и преди разрязване го извадете да престои на стайна температура за 10 минути, след което сервирайте.

бисквитени пастички

По желание може да приготвите малко повече от шоколадовия сос и да го използвате за украса - така сладкишът ще прилича досущ на торта:

постна шоколадова торта

бъркана шоколадова торта

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft