Поширани яйца върху гъбено плато
6 Февруари 2012
16629
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
7-8 яйца
200-250 г гъби
1 връзка магданоз
1 с.л. оцет
1 к.ч. масло
черен пипер
червен пипер
Задушете дребно нарязаните гъби в част от мазнината, докато омекнат, след което ги овкусете със сол и черен пипер. Наредете ги в подходящи чинии и поръсете обилно с накълцания магданоз.
Отделно пуснете от ниско във вряща подсолена и подкиселена вода едно по едно яйцата. Оставете ги да врят, докато белтъкът забули жълтъка. След това ги извадете с решетъчна лъжица и ги разпределете върху гъбите. Залейте ги с останалата сгорещена мазнина, смесена с червен пипер на вкус.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари