Поширани яйца по селски
22 Декември 2011
31306
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В тенджера се изсипват доматите, лукът (на колелца), чушката (на ивички). Поставят се и подправките. Кипва и се оставя да ври на тих огън 10 минути.
В широк и дълбок тиган се сипват 1/2 л вода, 1 ч. л. винен оцет и сол. Кипва се, огънят се намалява и внимателно се счупват яйцата. Варят се 5-7 минути, след това се изваждат с решетъчна лъжица.
Свареният сос се пасира, прибавят се фасулът и царевицата. В порционна чиния се поставя от горещия сос, а върху него - по две яйца. Сервира се с препечени филии хляб.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари