Понякога се случва да гледате на говеждо месо на пазара или в супермаркет - красота. Но след готвене става "като гьон".
В племето Масаи, парче говеждо месо се поставя в мравуняк за кратко ... Но има начин, който е по-лесен и по-приятен.
Днес ще ви кажем как да направите дори старо говеждо месо с една естествена съставка. По-бърз и лесен начин не е намерен.
Как да приготвя крехко месо
Най-добрият и ултра-бърз начин да направите месото по крехко - оставете го за 30 минути или час в намачкано киви. Но предлагаме да добавите и подправки, за да спестите време и да не се занимавате с това по-късно. Нека да започнем!
СЪСТАВКИТЕ
- 1-2 кивита
- 1-1,5 кг месо
- сол
- пипер и други желани подправки
- розмарин
- лук или чесън по желание
ПОДГОТОВКА
- Месото се измива и се изцежда.
РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ
Този метод на омекване ускорява процеса на готвене на месо. След 40-50 минути, говеждото ще бъде вече готово и много сочно, докато обичайният гулаш става за 2-2,5 часа. Така че обърнете внимание на това, за да не разваляте ястието с дълго готвене. Можете да приготвите всякаква марината от киви : добавете пикантни билки, вино, други плодове, необичайни подправки ... Или първо омекотете месото в кивито и след това мариновайте с подправки.