По-вкусни яйца не бях яла! Най-сетне се престраших да го опитам и пак ще повторя!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
По-вкусни яйца не бях яла! Най-сетне се престраших да го опитам и пак ще повторя!
По-вкусни яйца не бях яла! Най-сетне се престраших да го опитам и пак ще повторя!
20272
По-вкусни яйца не бях яла! Най-сетне се престраших да го опитам и пак ще повторя!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Яйца - продукт, който е почти винаги в хладилника ни. И не е чудно! В края на краищата, те се приготвят много бързо, а ястията винаги са невероятно вкусни. Просто няма как да претърпите провал.

Днес имаме за вас едно много необичайно ястие с яйца - легендарният испански омлет по каталунски. Ястието се приготвя бързо, очарова с вкус и аромат, а продуктите имате винаги у дома си!

Омлет по каталунски

СЪСТАВКИ:

ПРИГОТВЯНЕ:

  1. Разбийте яйцата с млякото, солта и черния пипер. След това накълцайте на ситно съставките за плънката.
  2. В тиган разтопете парче масло, изсипете 2/3 от омлетната смес и отгоре поръсете плънката.
    омлет по каталунски
  3. След като омлетът леко покафенее, внимателно от едната страна с шпатула го навийте на руло до центъра.
    омлет по каталунски
  4. След това плъзнете така сгънатия омлет в центъра на тигана, изсипете останалата смес и я изпържете до готовност (такава консистенция, че да може да го навиете).
    омлет по каталунски
  5. Готовия навит омлет нарежете на парчета.
    омлет по каталунски

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft