Писна ли ви от кюфтета , шницели , сарми...? Е, на правилното място сте, защото имаме за вас една нова вкусотия с кайма - лесно и много апетитно. Можете да го приготвите за обяд, вечеря или дори - за вкусен обяд на работа. Трябват ви най-тривиални продукти, а ето и рецептата:
Новата вкусотия с кайма
Продукти:
500 гр.
1 глава лук
1 морков
200 гр. зеле
сол, подправки, пресни подправки
100 гр. кашкавал
1 домат
1 супена лъжица растително масло
Приготвяне:
Изберете каймата според вашия вкус, можете да е готова или да я смелите сами, да го овкусите със сол и любимите си подправки.
Нарежете лука на малки кубчета и запържете в растително масло.
Настържете морковите на едро ренде и сложете в тиган с лука, задушете зеленчуците, докато омекнат.
Нарежете зелето и добавете към зеленчуците, задушете, добавете сол и черен пипер.
Покрийте тава с хартия за печене или фолио.
Оформете топчета от кайма и поставете върху тавата. С помощта на дъното на чашата направете вдлъбнатина в средата на каймата, в която ще поставите 1 супена лъжица задушени зеленчуци.
След това покрийте всяко парче с резен домат, поръсете с настърган кашкавал.
Загрейте фурната до 200 градуса и печете 30 минути.
Това ястие е вкусно както топло, така и студено - това е страхотна и бърза храна.