По-вкусно пиле отдавна не бях яла-Пилешки гърди с гъби, сметана и посипани с кашкавалче!

вход през zajenata.bg
За Жената
По-вкусно пиле отдавна не бях яла-Пилешки гърди с гъби, сметана и посипани с кашкавалче!
4517
Снимков материал: pixabay.com
По-вкусно пиле отдавна не бях яла-Пилешки гърди с гъби, сметана и посипани с кашкавалче!

Повечето забравят да готвят така, но напразно! Пилешкото филе се оказва сочно и вкусно!

Много хора забравят за такова просто и винаги вкусно ястие! В него всичко е перфектно: вкус, сочност, сервиране. Точно така, това е пиле на жулиени! Да готвим!

Състав:

  • пилешко филе, 500 г;
  • лук, 2 глави;
  • масло, 30 г;
  • гъби, 400 г; 
  • настърган кашкавал, 150 г 

За да приготвите соса, от който се нуждаете:

  • брашно 2 супени лъжици;
  • масло, 30 г;
  • заквасена сметана, 150 г;
  • готварска сметана, 200 мл;
  • сол и черен пипер - на вкус

Рецепта:

  • Сварете пилешко филе в подсолена вода.
  • Нарежете лука на малки кубчета.
  • Запържете лука в масло до златисто кафяво.
  • Нарежете гъбите на кубчета и запържете заедно с лука. За да запазите гъбите сочни, задушете под капак за 10 минути. Оставете да се охлади.
  • Нарежете филетата на парчета и смесете с гъби.
  • Запържете брашното на сух тиган, след това смесете с масло и запържете още няколко минути, залейте със заквасена сметана, разбъркайте. Изсипете готварската сметаната и отново разбъркайте.
  • Поставете гъби и месо в соса, разбъркайте всичко до гладка смес и изключете котлона.
  • Разпределете във форми, поръсете с настърган кашкавал и изпратете във фурната за 5-10 минути, за да превърнете сиренето в кора.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft