Много от моите приятели пренебрегват простите гарнитури , опитвайки се да приготвят нещо необичайно и сложно. А аз знам как да превърна обикновените картофи в невероятно вкусно ястие. Докато варените картофи са вечна класика, един прост и достъпен сос може напълно да промени вкуса на ястието!
Опитах тази гарнитура за първи път в Германия . За моя изненада се сервира в почти всяко кафене там. Ето защо заключих, че немските домакини редовно приготвят това ястие. Разбира се, горчицата прави картофите божествени !
Съставки
Картофи 1 кг
Винен оцет 4 с.л.
Зехтин 100 мл
Горчица 2 с.л.
подправки на вкус
Сол на вкус
Подготовка
Обелете и нарежете картофите на кубчета. Покрийте ги с вода и гответе около 15 минути, докато омекнат.
Комбинирайте зърнеста (диджонска) горчица, нарязани подправки, сол, винен оцет и зехтин.
Отцедете картофите, добавете сварения сос от горчица и разбъркайте